Vamex


VAMEX

Kompleks prirodnih sastojaka – pomoć u tretmanu nesanice i ostalih tegoba izazvanih stresom


Namena proizvoda* Pomoć u tretmanu nesanice i ostalih tegoba izazvanih stresom
Oblik i pakovanje  20 kapsula od 130 mg u dva blistera.
 Sastojci  Hmelj 15 mg, Matičnjak 25 mg, Valerijana 90 mg
 Doziranje**  1-2 kapsule dnevno
 Čuvanje  Čuvati od dohvata male dece. Čuvati na suvom i tamnom mestu, pri temperaturi do 25° C.
 Napomena  Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti.
Vamex prirodno smiruje, otklanja osećaj psihičke napetosti i nemira, podiže raspoloženje i pomaže kod nesanice.Vamex koristiti, kao pomoć, kod:
 • poremećaja spavanja,
 • nesanice,
 • stanja nervoze,
 • stresa,
 • straha,
 • anksioznosti,
 • hipohondrije,
 • glavobolje,
 • migrene,
 • depresije,
 • epilepsije,
 • histeričnih stanja.
 • U slučaju da se uzima kod stanja poremećenog spavanja, nesanice – do 2 tablete dva sata prie odlaska na spavanje. Savetuje se da odlazak na spavanje bude do 22-22.30h. Ukoliko se Vamex koristi kao pomoć kod stanja nervoze, straha, anksioznosti, histeričnih stanja, hipohondrih reakcija, bolnih stanja i sl. – od 2 do 4 tablete u toku dana.
 • Osobama koje pate od tegoba sistema za varenje, savetuje se uzimanje tableta uz obrok, ili neposredno posle obroka.

Šta treba znati o Vamexu?

 • Vamex ne deluje odmah, poput sintetičkih sredstava za smirenje. Presudno je da se uzima redovno i istrajno uz potpuno pridržavanje lekarskih uputa.
 • Vamex ne izaziva zavisnost. Mora li pacijent uzimati Vamex dugoročno, to je zato što to zahteva priroda stanja (poput dijabetesa ili hipertenzije), a ne zato što bi izazivao potrebu za produženim uzimanjem.
 • Vamex vas neće učiniti “zombijem”. Moguće je da uzrokuju osećaj pospanosti, no to se obično ispravlja prilagođenom dozom.
 • Vamex ne uzrokuje ushićenje ili euforiju. Uzme li Vamex zdrav čovek, on verojatno neće osetiti nikakvu promenu u duševnom stanju.
 • Vamex ne služi za guranje životnih problema pod tepih niti za njihovo potiskivanje. Depresivnom bolesniku upravo je depresija najveći životni problem i prvi s kojim se treba pozabaviti.
 • Vamex vas neće sprečiti da rešite probleme u svom životu, ako oni postoje. Šta više, osposobiće vas za njihovo rešavanje.

SASTAV PROIZVODA

Hmelj (Humulus lupulus) 15 mg (11.54%)
Hmelj (Humulus lupulus) je zeljasta biljka s izuzetno dugom primenom u tradicionalnoj, narodnoj medicini. Njegovo povoljno delovanje na organizam čoveka ogleda se prvenstveno na nervnom sistemu, organima za varenje, ali i na urogenitalnom sistemu (pogotovu žena). On je izvor vitamina (prvenstveno B kompleksa), minerala, biljnih vlakana, biljnih hormona itd. Deluje umirujuće na nervni sistem i ima blago sedativno dejstvo, ali ne izaziva zavisnost, kao što je to slučaj s nekim lekovima sličnog delovanja. Njegovi pozitivni efekti uočeni su kod brojnih stanja, kao što su: nesanica i poremećaj spavanja, osećaj nervoze, bezrazložne promene raspoloženja, osećaj straha i uznemirnosti, problemi tokom menopauzalnog perioda (prvenstveno valunzi).
Matičnjak (Melissa officinalis) 25 mg (19.23%)
Matičnjak (Melissa officinalis) je veoma dugo prisutan u tradicionalnoj medicini usled brojnih pozitivnih efekata na ljudsko zdravlje. Najvažniji sastojci matičnjaka su etarsko ulje (0,01-0,1%), kamfor, tanini, gorke materije, flavonoidi, hlorofil, smole i gume. On deluje povoljno na rad srca, žlezdi s unutrašnjim lučenjem, krv, umanjuje nadutost u stomaku i grčeve u crevima, povoljno deluje na tegobe u želucu, gađenje, povraćanje, proliv; pozitivan efekat ima i kod glavobolje i umora; međutim, njegovi najizrazitiji efekti su uočeni na nervnom sistemu, pogotovu kod stanja nervoze, nesanice, straha, napetosti. Neka istraživanja su ukazala da je njegova efikasnost kod ovakvih stanja izrazitija, ukoliko se primenjuje istovremeno s valerijanom. Pozitivno utiče i na koncentraciju i pospešuje pažnju. ESCOP (Evropska naučna organizacija za fitoterapiju) matičnjak preporučuje za unutrašnju upotrebu kod stanja stresa, uznemirenosti, tenzije, iritabilnosti i simptomatski tretman poremećaja varenja hrane.
Valerijana (Valeriana officinalis) 90 mg (69.23%)
Valerijana (Valeriana officinalis) se koristi u tradicionalnoj medicini već više hiljada godina. Ime joj potiče od latinske rieči valere što znači “biti dobro”. Sadrži veliki broj komponenti koje imaju biološko delovanje u ljudskom organizmu. Među njima se ističu alkaloidi, biljna vlakna i hormoni, valerinska kiselina, enzimi, eterična ulja, smola itd. Valerijana deluje kao sedativ, ali ima i detoksikaciono dejstvo na humani organizam. Valerijana, za razliku od ostalih sedativa, ne izaziva zavisnost. Pozitivni efekti valerijane su, naročito, izraženi u sledećim stanjima: anksioznost, nesanica, nervoza, osećaj straha, razdražljivosti, osećaj stalnog umora itd; takođe, njegovi povoljni efekti uočeni su i kod angine pektoris, alergija (koprivnjača) izazvane stresom, astme i sl. Valerijana se, ipak, najčešće koristi kod poremaćaja spavanja, prvenstveno nesanice, kod stanja anksioznosti, nervoze, histeričnih stanja, hipohondrije, glavobolja, migrena itd.

GE132 je preparat koji će Vam u rekordnom roku pomoći da ojačate Vaš imunitet, da se oslobodite hroničnog umora, da smanjite zapaljenske procese u organizmu, snizite vrednosti krvnog pritiska i holesterola. Ova moćna formula će Vam pomoći da Vaš imunitet bude toliko jak da Vam ni bakterije ni virusi ne mogu ništa. GE132 je kompleks 6 snažnih antioksidanata koji dovode imuni sistem u ravnotežu.

Prim.dr Nina Rajčić, Zatraži konsultacije

STRUČNO MIŠLJENJE

STRUČNO MIŠLJENJE

specijalista interne medicine

Besplatna kućna dostava

Poruči odmah!
Upozorenje!
 • Preparat se ne preporučuje osobama alergičnim na neki od prisutnih sastojaka, deci mlađoj od 7 godina, trudnicama i dojiljama. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj ishrani. Dodatak ishrani nije namenjen dijagnostici ili lečenju bolesti. Pre uzimanja dodataka ishrani istovremeno s Vašom redovnom terapijom, konsultujte se s Vašim lekarom/farmaceutom. Za više informacija o GE132, molimo Vas da se obratite Vašem lekaru ili farmaceutu ili stručnom saradniku firme International Health.
 • Vamex ne izaziva nikakvu zavisnost, a neželjenih efekata gotovo da i nema. Samo jedna tableta Vamex-a, potpuno opušta i vraća prirodnu ravnotežu. Namenjene su podjednako ženama i muškarcima, mlađima i starijima koji osećaju nemir, napetost, razdražljivost, izloženi su stresu te imaju teškoća sa spavanjem. Vamex deluje tako što uravnotežuje serotonin, dopamin i noradrenalin, poznate kao neurotransmiteri, koji igraju važnu ulogu u regulaciji raspoloženja. Raspoloženje je izuzetno važna funkcija ljudskog organizma, jer služi održavanju želje za životom. A sniženo raspoloženje duševna je bol, koju oni koji hronično boluju od depresije teško podnose i gube volju za životom. Već je blaga depresija neugodna, a teška je prava agonija, koja bez agresivnog lečenja može trajati u nedogled, ili do smrti od vlastite ruke. Zbog patnje koju nanosi, depresija je bolest koja uzrokuje najveći broj samoubistava – dve trećine, a po nekim istraživanjima i više. Vamex deluje kao prirodni antidepresiv. Prirodne hemikalije, koje se mogu nazvati srećnim hormonima, podstiču dobro raspoloženje, a neke, stresni hormoni koji narušavaju raspoloženje. I stresni hormoni su korisni u situacijama kad moramo žurno reagovati, u nekoj opasnosti, dok kod ljudi kod kojih su stresni hormoni trajno povišeni, a hormoni sreće sniženi, nastupaju depresija, anksioznost, oslabljen imunitet, umor i druge smetnje. Depresija je duboko ukorenjena u središnji živčani sistem i zasad se ne može trajno ukloniti. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu, Vamex ima trostruku efikasnost na raspoloženje jer sadrži najpoznatije prirodne antidepresive.